Jeg vil vise jeg min smukke sjal, som min mor hæklede til mig til brylluppet. Sammenlagt, så brugte hun ca. 10-12 timer – hun er ret hurtig til sådanne kreative projekter.

Min smukke sjal er lavet af det lækreste og blødeste mohair garn. Jeg har desværre ingen opskrift på det, da min mor har hæklet det i frihånd. Dog kan jeg sige at det er hæklet med dobbelt stangmasker med “blonde” mønster i kanten. Min mor bruger sjældent opskrifter, så derfor har hun hæklet det hele i frihånd. Sjalen måler ca. 120 x 60 cm. Perlerne er syet på med mohair garn hele vejen rundt omkring sjalen – kun på den ene side.

Som tilbehør til brudekjolen

Jeg havde sjalen med mig på vores bryllupsdag, men jeg fik den aldrig på da det var årets varmeste dag! Det var over 30 grader, så jeg fik slet ikke brug for den. Vi blev dog en dag mere på Munkebjerg Hotel efter bryllupsfesten, hvor jeg fik den brugt da det var lidt køligere og blæsende udenfor, men ikke koldt nok til en trøje. Den er rigtig dejlig at have på og meget varmt. Jeg er meget glad for den og den er især speciel for mig, fordi det er en personlig gave fra min mor. Dette er ikke første gang min mor har hæklet noget lækkert til mig. Et af de andre ting er min tube-hasltørklæde, som hun har hæklet af babyuld – den har jeg brugt i to vintersæsoner nu og det er den varmeste halstørklæde jeg har.

Da jeg hækler selv, så vil jeg dele flere hækle projekter herinde.


English:

I will show my beautiful shawl my mother crocheted for me for the wedding. I think she spent about 10-12 hours altogether – she’s pretty quick for such creative projects.

My beautiful shawl is made of the smoothest and softest mohair yarn. I have no recipe for it, because my mother has crocheted it on freehand. However, I can say that it is crocheted with double stitches with “lace” pattern on the edge. My mother rarely use recipes, that’s why she crocheted it all freehand. The measuremants are approximately 120 x 60 cm. The beads are sewn in with mohair yarn all the way around the shawl – only on one side.

As an accessory for the wedding dress

I had it with me on our wedding day, but I never got it on as it was the hottest day of the year! It was over 30 degrees, so I did not need it. We were, however, one more day at Munkebjerg Hotel after the wedding, where I got to use it, because it was a bit cooler and windy outside, but not cold enough for a sweater. It is really nice to wear and very warm. I am very happy for it and it is particularly special to me because it is a personal gift from my mother. This is not the first time my mum has crocheted something so beautiful for me. One of the other things is a tube-scarf she has crocheted of baby wool – I’ve spent two winter seasons now and it is the warmest scarf I have.

As I crochet myself, I will share more crochet projects here, so stay tuned!

ellengrigorian_haeklet_sjal_mohair_garn (1 of 1)-4

ellengrigorian_haeklet_sjal_mohair_garn (1 of 1)-3

ellengrigorian_haeklet_sjal_mohair_garn-3

 

 

promo-image