Hvilke bøger anbefales til børn under 2 år?

Som en der har været bognørd siden helt lille, arbejdet med det i mange år (både i fysisk butik og hovedkontor for Bog & idé), og som mor til en dreng på halvandet år, så synes jeg det er meget passede at lave et indlæg omkring børnebøger. Så derfor får du mine boganbefalinger samt gode tips til hvilke bøger der er passende til små børn under 2 år, som de selv vil finde interessant og være nysgerrige omkring. Du vil også få en fornemmelse af, hvilke slags bøger du bør gå efter.

Jeg vil gerne gøre opmærksom på, at mine boganbefalinger kommer af, hvad min søn selv finder interessant, samt hvad jeg som en der har erfaring i branchen vil anbefale og hvad jeg går efter når jeg køber bøger + bøger vi har fået i gave. Jeg har samlet nogle få, som jeg ved er et kæmpe hit herhjemme. De 2 sidste på bøger på listen, er bøger, jeg mener som et must-have til ens barn, da det er kendte klassikere.

OBS! Dette indlæg er IKKE er sponsoreret - jeg deler blot mine anbefalinger pga. min interesse for bøger.

Børnebøger med knapper

"Rapanden " var den første bog jeg købte i serien, og min søn var ca. 6-7 mdr gammel da jeg kom hjem med den og var mega begajsret for at vise ham det. Det blev straks et hit - han var ellevild med knappen på den bog! Lidt tid efter lærte han også selv at bladre rigtigt i bøger og derved kunne selv bladre i bogen, kigge, pege på motiverne og trykke på knappen. Lidt tid efter, var jeg nødt til at købe endnu én i serien - "Drilleaben på Eventyr ". Han er stadig vild med bøgerne og kigger i dem dagligt.
Der findes flere i serien, blandt andet med en kat, bamse og en julet udgave. De kan alle købes i Bog & idé for ca. 69,95 kr pr. bog.

Den Grimme Ælling med lyde

Min mor har givet Jason denne bog. Eftersom det med lyde og knapper næsten altid er et hit herhjemme, så var bogen elsket med det samme. Vi har fra starten øvet os i at trykke på de forskellige dyrelyde, alt efter hvilken han peger på. Det jeg rigtig kan lide ved denne bog er, at lydene er meget klare og søde. Jeg har nemlig erfaret flere forskellige bøger, der kan virke lidt skræmmende pga. enten for høje lyde, med meget støj i og mindre realistiske. Jason har fx en anden bog, som er med bondegårdsdyr og den vil jeg slet ikke anbefale, da den netop er alt det jeg beskrev. I starten var han også skræmt af den. Men denne bog er han helt vild med og som det nok også kan ses, så er den efterhånden ret slidt, da han slæber den rundt alle mulige steder og har også tabt den en del gange, i forsøget på at læse og bladre i den.
Min mor havde købt bogen i Føtex, men den kan blandt andet fås i Bog & idé til ca. 149.95 kr.

Mit Første Bibliotek

Morten havde købt disse små søde bøger i Lidl til kun 69.95 kr. for en æske med 6 forskellige bøger. De er ikke større end ca 6 x 6 cm og er bare perfekt til de små, nysgerrige hænder. Jason elsker dem og vi kigger rigtig meget i dem til daglig, og tit og ofte har han en af dem med når der skal puttes, hvor han ender med at falde i søvn med bogen i hånden. I sættet er der med frugt, farver, fartøjer, dyr mm. Fordelen ved disse små pegebøger er, at det er nemt for barnet at have med rundt og bladre i dem. Andre bøger kan i forhold til disse, være lidt tunge og klodsede at have med rundt og bliver tit tabt. En anden fordel er også, at det er papbøger - i modsætning til fx Pixibøger, der nemt går i stykker. Selvom Pixibøger anbefales til de lidt ældre, ser jeg tit forældre købe dem til de helt små. Vi har endnu ikke bruge Pixibøger til Jason, selvom han har nogle.

Lidl får disse små papbøger som spot ret tit, dog er de forskellige hver gang. Som et alternativ, kan jeg anbefale "Mit Første Bibliotek" der kan fås i blandt andet Bog & idé. De fås i Disney Klassikere , Disney Frost og Paw Patrol udgaver. De ligger i en pris fra ca 149.95 kr og op efter for 12 bøger i en æske.LEGO Duplo bog med flapper

LEGO Duplo - Min Første Dyrebog , bog er også en, som Jason har fået af min mor. Bogen er egentlig fra 2 år, men Jason har fint kunne kigge i den siden han var 1 år. Bogen er smukt illustreret og med en masse flotte dyr og farver. Flapperne gør det meget interessant for barnet - Jason elsker at kigge i den, pege på flapperne og åbne dem, hvor vi sammen siger hvilke dyr det er, der gemmer sig bag. Bogen er købt i Føtex, men kan købes hos Saxo for ca. 129.95 kr.

De Små Synger (Pap udgave)

De Små Synger er også en af klassikerne og som noget nyt, er den kommet i en ny udgave, der er en pap udgave. Hvilket betyder at den er mere egnet til de helt små og går ikke så nemt i stykker. Så er det nemt at synge for børnene, uden at bogen er revet i tusind stykker samtidigt. En must-have for børnebogshylden. Kan fås til ca 69,95 kr hos Bog & idé.

Den klassiske eventyrbog

Til Jasons barnedåb, købte vi, udover dåbsgaven, H.C. Andersen - Samlede Eventyr og Historier (Jubilæumsudgave) , som vi valgte at få graveret med hans fulde navn. Som boghandler ved man, at det er et must at købe denne bog når man får børn. Den har jeg derfor altid haft i baghovedet. Udover dette, så har jeg både fået læst højt, samt selv læst rigtig mange eventyr som barn - også det samme eventyr i forskellige versioner. Jeg elskede det!

Bogen er meget smuk og indeholder alle de klassiske eventyr som man kender. Illustreret med Vilhelm Pedersen og Lorenz Frølichs klassiske tegninger, som er gengivet efter de originale tryk. Den kan fås med både blåt og rødt omslag, i en flot kassette Det er en alletiders bog, som man bør have på børnebogshylden. Det er selvfølgelig først velegnet til når barnet er blevet ældre.
Bogen kan fås til 349.95 kr. hos Bog & idé ekskl. gravering. Vi fik en guld gravering på forsiden for 250 kr. i en fysisk Bog & idé butik.

Synes godt om

Kommentarer